Újranyitás (május 09.) !

A 2020.04.30 hozott 170/2020 Kormányrendelet alapján a kutyaiskolai foglalkozásokat újra meg lehet tartani, a következő feltételek mellett:

  • Mindenki számára kötelező a szájmaszk használata (módosult, opcionális)
  • Kézfertőtlenítési lehetőséget az iskola biztosítja
  • Mindenki csak a saját kutyájával foglalkozhat, más kutyájához nem érhet
  • Csak azok vehetnek részt a foglalkozásokon, akik aktívan foglalkoznak a kutyával (max 2 fő/kutya)
  • Tilos a csoportosulás, a 1,5 méteres védőtávolságot mindenkinek meg kell tartani
  • A foglalkozások díját kérem pontosan kiszámolva hozzátok, hogy ezzel is kerüljük a felesleges kontaktust
  • A foglalkozások és a tanfolyam célja a kutyás sportolás illetve erre való felkészítés (pl házi verseny)
  • Nézők sem a pályán és a pálya környékén (kerítés) nem lehetnek jelen

A foglalkozások a megszokott rendben történnek, a fentiek betartásával. Kivételt képez ez alól a Viselkedési Problémák Kezelése foglalkozás, mivel az nem sorolható a kutyás sport kategóriába illetve néha elkerülhetetlen a testi kontaktus.

A márciusban indult tanfolyamok is folytatódnak (hétvégi 05.09; hétköznapi 05.12). Az órák ismétléssel indulnak, mivel érdemes majdnem előről kezdeni az egészet. Akinek esetleg egészségügyi okból nincs lehetősége még csatlakozni, az a szeptemberi tanfolyamon tudja újrakezdeni a tanfolyamot. Kérem, aki ezt a lehetőséget választja, jelezze az iskola vezetése felé valamilyen formában (telefon, mail, messenger, bagoly)

A májusi indulással tervezett tanfolyamok elmaradnak, helyettük a szeptemberi tanfolyamokra lehet jelentkezni. Az eddigi jelentkezőket egyenként is értesíteni fogom a fentiekről.

A szokásos nyári szünetről még nincs információ, mivel ez sokban függ az utazási lehetőségektől, de jelen tervek alapján június közepén illetve a szokásos augusztus végi időpontokban lesz szünet. Ez a korlátozások alapján változhat.

Törvényi háttér:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/hetfotol-lepnek-hatalyba-sportrendezvenyekkel-es-sportedzesekkel-kapcsolatos-intezkedesek?fbclid=IwAR2pClnoPFupLXOrxe7RyTlQqEIs3NZTNmv-A95edUqztdAU1P_cxVpq71I

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2000170.KOR

UPDATE (05.14)

Figyelembe véve a WHO ajánlásait, az operatív törzs tájékoztatóit és az orvosi ajánlásokat a mai naptól a maszk használata a csoportos foglalkozásokon csak OPCIONÁLIS, mindenkinek saját belátására van bízva viseli e. Akik maszkot viselnek, azokhoz az oktatók/segítők is maszkban fognak menni, ha segíteni kell, ezzel is maximálisan elkerülve az esetleges fertőzést. Ezen felül kérem a résztvevőket, hogy a maszkot viselők közvetlen közelében csak maszkban tartózkodjanak és minden esetben tartsák be a 1,5 méteres védőtávolságot. Köszönöm

UPDATE (05.19)

A 211/2020 Kormányrendelet értelmében a Viselkedési Problémák Kezelése foglalkozás is megtartásra kerülhet, ezért szombattól (05.23) ismét tudok ilyet tartani. Mai naptól ismét lehet jelentkezni a szabad időpontokra. A foglalkozásra ugyanazok a védelmi intézkedések vonatkoznak, mint a többi esetében!