Kutyaovi

index2-img5A kutyák életének egyik legmeghatározóbb része a kölyökkorban tapasztalt élmények, hatások. Nagyon fontos, hogy a kölyökkutya minél több ingerrel találkozzon.

Ezek a tapasztalatok – vagy éppen ezek hiánya – alapozzák meg a már felnőtt kutya környezethez, emberekhez, más kutyákhoz való viszonyát.

A kutyaoviban a másik kutyákkal való játék során kedvencünk megtanulja, hogyan kommunikáljon fajtársaival. Ez a kölyökkori játékos tanulás szinte pótolhatatlan.
Az oviban a kölyköket megismertetjük az olyan hétköznapi ingerekkel, mint például egy esernyő kinyitása, egy gyermekbicikli gurulása, vagy egy zörgő tárgy hangja.

Ezek a hatások nekünk, gazdiknak megszokottak, de kedvencünk számára rémisztőek is lehetnek. A kutyaoviban minden kölyköt egyénre szabottan, fokozatosan szoktatunk hozzá ezekhez az élményekhez. Mindezek eredményeképp kedvencünk nyugodtan reagál majd hasonló szituációkra a mindennapokban.

post-img18-1024x682

Természetesen a kiképzők és gazdik kutyasimogatása, sem maradhat el a foglalkozásokon, hiszen kölyökkorban kutyánk emberekhez való viszonyulásának alapköveit fektetjük le. (Nagy örömünkre, hiszen kit tudna ellenállni egy csetlő-botló babakutyának?).

A megfelelő szocializációval elkerülhető többek között a kutya félelemből eredő agressziós viselkedése akár más kutyákkal, akár emberekkel szemben.
A kutyaovi mindehhez nagy, zárt területen biztosítja a biztonságos feltételeket, szakember felügyelete, irányítása alatt. A gazdikat bevezetjük a kutyák világába, a nevelés és a tanítás alapjaiba, ezáltal kiküszöbölhetőek lesznek az esetlegesen felmerülő vagy már fennálló problémák.

 

Mennyibe kerül?

Árakról bővebben az alábbi linken olvashat: https://varosikutyaiskola.hu/arak/

 

Az ovi felső korhatára 7 hónapos kor betöltése.

Egy dologgal kell készülni az ovira: jutalomfalattal (apróra vágott virsli vagy sajt vagy máj… bármi ami nem száraz táp vagy előregyártott, készen vehető jutalomfalat).

Előzetes regisztráció nem szükséges. Első alkalommal az oltási könyvet (a kombinált oltások megléte szükséges a foglalkozásokon való részvételhez) el kell hozni.

 

Foglalkozások:

Szombaton és Vasárnap 9:30 – 10:30

Várunk minden kölyökkutyát és falkáját szeretettel!!

Vélemény, hozzászólás?