Foglalkozások

Iskolánk elsősorban a városi körülményeknek megfelelő felelős kutyatartás népszerűsítését tűzte ki maga elé. Foglalkozásainkon lehetőséget biztosítunk minden fajtájú, életkorú és temperamentumú kutyának, valamint gazdájának megismerkedni a speciális, városi környezet jelentette kihívásokkal és a számunkra, embereknek természetes, de a kutyáknak furcsa és sok esetben ijesztő ingerekkel és zajokkal.

post-img7-1024x1024Kifejezetten a kölyökkutyák számára hoztuk létre a Kutyaovit, ahol a kölyökkutyák és gazdáik játékos formában ismerkedhetnek meg avárosi élet furcsaságaival, miközben a kölyökkori társas szocializáció, valamint a családi kutya lét alapvető elemeit is megmutatjuk számukra. Az ovin való részvétel alap feltétele a kiskutya oltásainak megléte. A gazdikat kérjük, hogy a kutyusuknak gondoskodjanak nyakörvről, pórázról, jutalomfalatról (lehetőleg nem száraztáp), valamint saját itatótálról és vízről.
További információ: Kutyaovi

 

post-img17-1024x698A felnőtt kutyákra gondolva hívtuk életre a Felügyelt Futtatót, mely alapvetően annyiban különbözik a kerületben található kutyafuttatóktól, hogy a kutyák egy biztonságosan körülkerített, tisztán tartott, biztonságos környezetben vezethetik le energiájukat. Tehetik mindezt hozzáértő oktatói és koordinátori felügyelettel, a gazda irányítása mellett. A foglalkozás során a gazdák feltehetik kérdéseiket, a napi, városi kutyaléttel kapcsolatos problémákra kaphatnak válaszokat.
További információ: Felügyelt Futtató

 

BadBadDog.25593815_stdA Viselkedési Problémák Kezelése foglalkozás kifejezetten azon kutyák számára jött létre, akik az átlagostól, megszokottól eltérő módon reagálnak bizonyos helyzetekre, akikkel valamilyen formában olyan viselkedési probléma lépett fel, amelyet a gazda már nem képes egyedül kezelni. Meggyőződésünk, hogy rossz kutya nem létezik, legfeljebb rosszul kommunikál, vagy előélete során a megfelelő nevelési folyamatban – ezalatt értjük a kölyök-, fiatal-, és felnőttkori szocializációt- valamelyik pontnál zavar léphetett fel, esetleg külső –általában emberi- behatásra rossz kommunikációs jegyeket volt kénytelen felvenni. A személyre szabott foglalkozások során a valódi problémák feltárását követően a kutya alap természetét és valódi igényeit szem előtt tartva változtatjuk meg viselkedését, alakítjuk a kutya-gazda kapcsolatot és segítünk megoldani a problémát. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy nem tüneti kezelést alkalmazunk, hanem hosszú távú megoldási kulcsot adunk a gazda kezébe.
További információ: Viselkedési Problémák Kezelése (VPK)

Ezen felül további sportolási lehetőségek:

Obedience