Kutyanapközi házirend

 • A kutyáitok csoportba kerülnek, ahol mindenféle hatás éri őket. Ki könnyebben, ki nehezebben birkózik meg ezzel. A jól szocializált kutyáknak semmilyen problémát nem okoz egy ilyen közösség, de van, akit nehezebben tudunk beilleszteni csoportba. Erről visszajelzést fogtok kapni.
 • Kisebb, sőt nagyobb sérülés is érheti a kutyátokat csoportban-, még a leggondosabb felügyelet mellett is-, akár egy másik kutyától, akár játék közben, felsérthetik a talpuk, egyes testrészeiket, belemennek gödörbe, tereptárgyba.
 • Amikor verekedés történik, azaz az egyik kutya sérülést okoz egy másik kutyának, akkor a költségek megoszlanak a verekedő kutyák gazdái között 1/2-1/2 arányban. Speciális esetekben a napközi is beszállhat a költségekbe.
 • Bár mindent megteszünk, a beszoktatás alatt esetlegesen pánikoló kutyák oldására, az ugró, mászó, magukat mindenhonnan kiásó kutyákért felelősséget nem vállalunk.
 • Bizonyos viselkedészavarokkal megbirkózunk, de a nagyon hiányos szocializáció, beégett viselkedések formálása, nem a napközi feladata. Az ilyen kutyát nem fogadjuk a napköziben. Viselkedészavarokra, problémás kutyákra tudunk ajánlani Viselkedési Problémák kezelésére foglalkozásokat, illetve alapozó, és haladó tanfolyamok is elérhetők nálunk. Ezeket nagyon ajánljuk mindenkinek.
 • Kifejezetten agresszió problémás kutyákat nem fogadunk, illetve olyanokat sem, akiknél kimaradt az alap szocializáció. Minden új jelentkezőnél megnézzük, hogyan reagál más kutyára és csak akkor tudjuk őt fogadni, ha nem látunk olyan súlyos problémát, amit ne tudnánk kezelni.
 • Ivaros kan kutyákat csak abban az esetben fogadunk, ha a kutya nálunk szocializálódott és 4 hónapos korától fogva napközibe jár vagy rendszeresen részt vesz a kutyaovis foglalkozásainkon.
 • Szukák esetén, ha tüzel a kutya, akkor kérlek ne hozd napközibe! Ha mégis kiderül, hogy tüzel akkor erről azonnal értesíteni fogunk és ilyen esetben kérünk gyere a kutyádért, amilyen hamar csak lehet.
 • Kutyáitokat az itt tartózkodás alatt ismerjük meg jobban, ezért fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy bizonyos kutyákat csak időszakosan fogadunk, esetleg elutasítunk. Ezen felül fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben a kutya a napköziben emberekkel szemben agressziót mutat vagy embernek sérülést okoz, úgy minden egyéb magyarázat nélkül eltanácsoljuk.
 • A kötelező oltásokról a Napközi főoldalán tájékozódhatsz. Beteg vagy sérült kutyát nem áll módunkban fogadni érthető okból. Ha ezen kívül bármilyen fertőzés jelét észleljük, akkor ezt jelezni fogjuk feléd (pl szemölcs, hasmenés, kötőhártya gyulladás, stb).
 • A kutyátok amennyiben jól érzi itt magát, piszkos, sáros, vizes lehet. Ezért gyakrabban lehet szükség fürdetésre vagy kozmetikára.
 • Egyéni igényeket bizonyos szinting tudunk teljesíteni. Napközben etetést csak kölyökkutyák esetén vállalunk maximum 6 hónapos korig. Ha a kutya gyógyszerezésre szorul, kérlek jelezd felénk (pl epilepszia elleni gyógyszer, ha máskülönben a kutya tünetmentes)
 • Az oltási könyv adatait, az első bérlet vásárlásakor feljegyezzük és a webes alkalmazásban láthatjátok ha valamelyik oltás esedékessé válik, de kérjük rendszeresen ellenőrizzétek az oltások érvényességét és amennyiben szükséges, haladéktalanul gondoskodjatok azok pótlásáról.
 • Károkozás esetén, kártérítéssel tartoztok a napközinek, legyen az fekhelyek tépése, árnyékoló hálók, matracok, borítások szétszedése, a futtató növényeinek, fáinak a tönkretétele, kerítéstépés, stb.

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét.