Treibball

A Treibball kutyás sport különösen alkalmas juhászkutya, terelő kutyafajták számára, ennek ellenére minden kutyafajta számára ugyan úgy ajánlott, amennyiben szeret játszani, labdázni. Bármilyen méretű és fajtájú kutya megtanulhatja és űzheti ezt a sportot. Ezen felül minden korosztály számára is javasoljuk.

Ez a sport pozitív hatással lesz a mindennapi életre, és a kutya-gazda kapcsolatára. A kutya irányíthatósága, távolból történő játékos munka eredménye a hétköznapi életben is észrevehetővé válik.

Németországból indult ez a sport és hamarosan olyan szintű rajongótábora lett ennek a kutyás sportnak, hogy egyesületeken keresztül versenyeket hirdettek meg. Egy olyan sportról beszélünk, ahol az érdeklődők köre folyamatosan bővül külföldön. Most szeretnénk felvirágoztatni és közismerté tenni hazánkban is!

A Treibball lényege, hogy időre a kutya előre meghatározott méretű és elrendezésű labdákat be tudja terelni a gazdához, aki egy kapuban áll. Szintenként eltérő a feladatok kivitelezése. Eltérő darabszámú labdát kell beterelni, különböző alakzatok léteznek és a távolság is változik. Tehát nincs kihívásban hiány!

Aki szeretné elérni azt, hogy a kutyája távolról is kontroll alatt és jól irányíthatóvá váljon, annak itt a helye. Szórakozás közben alakul ki egy mély kapcsolat a kutya és gazdi páros között. Egy stresszmentes, szórakozásra épülő kutyás sport, ahol a kutya-gazdi páros egy csapatot alkot, a szoros együttműködés elengedhetetlen. A kutya a sporton keresztül mind mentálisan, mind fizikálisan is lefárad.

Fontos információ

Az edzéseket kizárólag azoknak ajánljuk, akiknek célja, hogy ilyen jellegű versenyeken részt vegyenek. Ezt erősítve az első 10 alkalmas bérlet lejárása után, a további edzéseken való részvételhez egyesületi tagság szükséges. Az iskolával együttműködö egyesület a Magyar Canicross Sportegyesület (MCSE), amivel kapcsolatban bővebb infó az egyesület honlapján található a www.canicross.hu oldalon. Az itt található tagnyilvántartó adatlapot kérem kitöltve és aláírva az info@varosikutyaiskola.hu címre elküldeni. Az egyesület éves tagsági díja 10.000 forint, amit az egyesület 11600006-00000000-64567190 számlaszámára kell elutalni.

Csoportos edzési időpontok:

  • Kiírástól függően Hétfő 18:15-19:15 (kiírástól függően)

Árak
10 alkalmas bérlet – 40.000 Ft

A továbbképzésen történő részvétel előzetes bejelentkezést igényel az oldal alján található elérhetőségek valamelyikén. Amennyiben valaki az időponton nem tud részt venni, de azt egy nappal a foglalkozás előtt nem mondja le, úgy az alkalom a következő edzéskor levonásra kerül.

További információ és jelentkezés:
Sugár Péter
Tel.: 06-30-921-5773
email: info@varosikutyaiskola.hu

A továbbképzés zárt facebook csoportja:
www.facebook.com/groups/vkitreibball/