Agility

Iskolánkon az agility foglalkozás célja, a sport megszerettetése és az alapok elsajátítás. Rendszeres foglalkozásokat tartunk Csík Ildikó vezetésével, hobbi jelleggel, péntek délutánonként. A foglalkozásokon elsajátításra kerülnek az agility sport alapjai, valamint középhaladó szinten is lehetőséget biztosítunk a folyamatos fejlődésre.

Egy foglalkozás 40 perc amire maximum 3  kutyát várunk, így hatékonyabb és kezelhetőbb lesz egy egy edzés!

A foglalkozás időpontja péntekenként 15:00-17:00 (15:00, 15:40 és 16:20 kezdéssel)

A foglalkozás dijja 3000 forint / alkalom

A  részvételnek nem feltétele a nálunk elvégzett tanfolyam, de előzetes szintfelmérés és alap engedelmesség szükséges lehet.

Jelentkezni az alábbi csoportban lehet: www.facebook.com/groups/vkiagility/

Mi az agility?
Az agility célja, hogy a kutyák különböző akadályokat meghatározott sorrendben és meghatározott időkereten belül teljesítsenek.

Milyen kutyával lehet agilityzni?
Ezt a sportot bármilyen fajtájú egészséges kutyával lehet űzni.

Miért jó ez nekem és a kutyámnak?
Az agility egy izgalmas közös időtöltés a kutyánkkal, mely nagyon intenzíven formálja, építi a kapcsolatunkat, segít megismerni a kutyánkat. A közös foglalkozások mind fizikailag, mind szellemileg maximálisan lefárasztják a kutyát, kitűnően fog utána aludni. 🙂 Fejleszti az izomzatot, a koordinációs készséget, a koncentrációt.
Félős, problémás kutyussal is lehet agilityzni.

Mire van szükség a foglalkozásokon?
Gazdinak: kényelmes öltözet, mivel itt együtt kell mozognunk, futnunk a kutyával.
Kutyának: rengeteg jutifalat, pl. virsli apróra vágva, vagy bármilyen más juti, amivel motiválható, a kedvenc játéka, víz.

Fontos:

  • A foglalkozásra alaposan lesétáltatott kutyával gyertek, a dolgát még kint végezze el.
  • A kutyák semmiképp se piszkítsák le az akadályokat, kérlek, ezt nagyon szigorúan tartsátok be! Főleg a kan kutyákra figyeljetek, ne jelöljenek!
  • A kutya hasa mindig legyen üres, az etetést a foglalkozás utánra időzítsétek.
  • A pályán lévő kutyával póráz nélkül foglalkozunk. Nyakörv lehet rajta, a hámot vegyétek le. Fázós kutyákra a pihenőidőben a kabátot fel lehet tenni, de amikor sorra kerültök, vegyétek le.
  • Az éppen pihenő kutyákat tartsátok pórázon, ne szaladgáljon be a pályára, mert ezzel zavarja az aktuálisan dolgozó párost.
  • A foglalkozásokra kizárólag egészséges kutyával érkezzetek! Továbbá ti is csak egészségesen gyertek.
  • Legyetek a kutyátokkal nagyon türelmesek, a foglalkozás alatt forduljatok felé teljes figyelemmel, élvezzétek a közös időtöltést. 🙂

Agility oktatónk

Csík Ildikó

10 éve ismerkedtem meg az agilityvel, amikor a nagyon félős, problémás mentett kutyámmal kerestem olyan foglalkozást, ami segít a félelmei leküzdésében, és energiái levezetésében. Terápiás foglalkozásként indult, ám végül komolyra fordult a kapcsolatunk az agilityvel, versenyezni kezdtünk, és az elérhető legmagasabb, A3-as osztályig jutottunk. Itthon és külföldön is szép eredményeket értünk el együtt. Négyszer indultunk az országos bajnokságon, háromszor döntőben futhattunk. Alíz kutyám utoljára a 2020-as OB-n versenyzett, ahol szintén döntőt futhatott. Rengeteget tanultam vele és tőle, amiért örökre hálás leszek neki. Jelenlegi versenytársam Collet, a csodálatos holland juhász kiskutya, akit már kölyökkora óta tudatosan készítettem fel erre a sportra.

Mindenkit szeretettel várok a foglalkozásokon!
Csík Ildi