Veszélyhelyzeti intézkedések

Ezt a cikket folyamatosan frissíteni fogom az információk függvényében

Utolsó frissítés: 2021.04.06

UPDATE: A 04.06-ra elérték a 2.500.000 oltásszámot, ami a legutolsó Korm. rendelet (144/2021) alapján lehetővé teszi a szolgáltatások nyújtását, a megadott védelmek biztosítása mellett. Ez alapján az iskolai foglalkozások 04.10-el újra megtartásra kerülnek!

A Kutyanapközi a jövő héttől (04.12) újra korlátozás nélkül fogad kutyákat.

A mai napon bejelentett veszélyhelyzeti intézkedések sajnos minket is érintenek, nem tudok alóla kibúvót találni.

hétfőtől, azaz március 8-tól két hétre bezárják az üzleteket, ez alól kivételt jelentenek: az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák és a benzinkutak,

március 8 – április 10-ig minden szolgáltatásnak szünetelnie kell, kivéve a magánegészségügyi intézményeket,

a konditermeket is két hétre be kell zárni. A szabadtéri sporttevékenység, ahol a védőtávolság biztosított, továbbra is lehetséges.

Ez azt jelenti, hogy sem tanfolyamot, sem más kutyaiskolás foglalkozást nem tarthatunk, mivel a szolgáltatás nyújtási tilalom miatt hiába lehet sportolni, már maga a felügyelet is szolgáltatásnak minősül.

Jelen állapot szerint a zárvatartás a következő módon alakul

Kutyaiskola: A most hétvégi (03.06.) foglalkozások és a tanfolyam indítása is elmarad. A mostani infomációk szerint április 08-al oldják fel a korlátozásokat így az első kutyaiskolai nap és a tanfolyam indítása ez utánra tolódik. A folyamatban lévő Okos kutya tanfolyam is ekkor tud legkorábban folytatódni. A nyitás függvényében a további tanfolyamok ütemezési is változni fog.

Kutyanapközi: A napközi március 5-ig szokásos módon üzemel. Március 8-tól április 19-ig a napközi új kutyákat nem fogad. (Korm. 104/2021. 3§.(1) és 7§. (6) alapján). Dr. Müller Cecília hivatalos tájékoztatása alapján azonban a Napközi foglalkozás mégis megtartható, ha garantálni lehet, hogy a személyes jelenlét mellőzhető

Agrárminisztérium válasza a fenti témában:

Hivatkozva 2021. március 20-án Tárcánkhoz érkezett levelére, az alábbiakról tájékoztatom.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet részletesen meghatározza azon szolgáltatásokra vonatkozó korlátozásokat, melyekhez az ügyfél személyes jelenléte szükséges. Általában minden, személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség, helyszín köteles az ügyfélforgalom elől zárva tartani, csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak ott. Nincsenek korlátozás alatt azok a szolgáltatások, amelyek igénybevételéhez nem szükséges – az igénybe vevő részéről – személyes megjelenés.

Tekintettel arra, hogy a kutyanapköziben folytatott szolgáltatási tevékenység nem igényli a gazda személyes jelenlétét, álláspontom szerint a kutyanapköziket nem kell zárva tartani, azok az egyéb biztonsági intézkedések betartása mellett továbbra is működhetnek.

Felhívom továbbá szíves figyelmét, hogy a jogértelmezés a jogalkalmazó mindenkori feladata és felelőssége, a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény, valamint a 60/1992. (XI. 17.) AB határozat alapján a minisztérium állásfoglalás, jogértelmezés kibocsátására nem jogosult.

Remélem, hogy tájékoztatásom választ adott a felmerült kérdésekre.

Budapest, 2021. március 23.                                    

Fentiek miatt a napközi március 23-tól az alábbi szabályok szerint üzemel:

  • Kizárólag olyan kutyákat tudunk fogadni, akiket ismerünk, mivel a kutyákkal való ismerkedéshez szükséges a gazda jelenléte
  • A kutyák átadására csak úgy kerülhet sor, hogy a kutyákat a gazda a bejáratnál beengedi és a gondozók fogják behívni a kutyákat (zsilip rendszer)
  • A napidíjat a bejáratnál elhelyezett tartóba kérjük elhelyezni a pontos összeggel
  • A bérletvásárlás is hasonló képen történik hála az online bérletnek 🙂
  • A bérletek díja átutalással is kiegyenlíthető
  • A hozom-viszem szolgáltatás esetében is kötelező a maszk használata és az átadás során törekedni kell a minimális kontaktusra.

Elnézést kérek mindenkitől a kellemetlenségekért, de ez ellen nem igazán lehet mit tenni és most a cél valóban az, hogy sikerüljön végre megállítani a járványt és túlleni ezen az őrületen!